Umicore: focus op de toekomst

Umicore is een wereldwijde speler op het vlak van materiaaltechnologie. De groep heeft activiteiten op alle continenten. De perceptie van Union Minière (de voorganger van Umicore) zette aan het begin van de 21ste eeuw een rem op de groei van de onderneming. De naam riep verouderde associaties op en strookte niet meer met de activiteiten van de technologische metaal- en materiaalgroep en vormde een barrière om nieuwe investeerders, klanten en medewerkers aan te trekken.

Umicore header200528091723

Onze oplossing

Het management besliste om de naam te veranderen. Think BBDO ontwikkelde een noodzakelijke inhoudelijke en positionele wissel voor de toekomst en werkte een positionering uit als toonaangevend en hedendaags bedrijf. Een bedrijf gedreven door de zoektocht naar nieuwe toepassingen van metalen die het dagelijks leven verbeteren. De positionering werd vertaald in een nieuwe naam, logo en visuele identiteit. Na een grondige analyse aan de hand van interviews met specialisten uit verschillende landen werd de missie van Union Minière/Umicore geherdefinieerd. Dit vanuit een uitgesproken merkvisie ‘Umicore creates materials for a better life’.

Think BBDO stond in voor de herpositionering van de onderneming binnen de markt, gebaseerd op een duidelijke merkstrategie. De doelgroepen waren in de eerste plaats investeerders, tussenpersonen en opinieleiders en ook het algemene publiek in België, klanten wereldwijd en alle huidige en toekomstige werknemers.

De introductie van de nieuwe naam, het logo, de visuele identiteit en de corporate guidelines gebeurde ‘overnight’. Op deze introductie volgde een externe communicatiecampagne (advertenties en een event) naar het Belgische publiek en de internationale bedrijfs- en financiële wereld. Om de naamsverandering intern (70 locaties) te laten leven, werd de campagne ondersteund aan de hand van e-flashes, videoconferenties, het nieuwe interne magazine ‘Link’ en een lanceringsevent voor medewerkers in België, Nederland en Frankrijk.

Umicore staat vandaag op de kaart als een sterk en toekomstgericht corporate merk dat zich duidelijk profileert naar alle stakeholders. Umicore werd begin 2013 uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf door het Canadese onderzoeksbureau Corporate Knights. Eerder werd Umicore al opgenomen in de innovatieve Green Index, gelanceerd door WWF, the Living Planet Fund Management Company en Chevreux.

Branding, Changecommunicatie

Laat van je horen

Contacteer ons