Genk: de geslaagde metamorfose

Met 66.000 inwoners is Genk de tweede grootste stad in Belgisch Limburg. De uitdaging van Genk was samen te vatten in 1 boutade: onbekend is onbemind. De stad had nood aan een onderscheidende en unieke positionering.

Stad genk hero200605155951

Onze oplossing

Samen met de stad Genk ontwikkelde Think BBDO de gewenste merkidentiteit en positionering én een omvattend creatief merkplatform om het stadsmerk uit te dragen.

Op verschillende tijdstippen in het proces betrokken we verschillende externe en interne actoren bij de oefening: de burgemeester, schepenen, medewerkers van de communicatiedienst, de citymarketing en van andere diensten, en externe vertegenwoordigers van sectoren zoals toerisme, economie en horeca, zorg, wonen, etc.

Een auditworkshop, diepte-interviews en een strategische workshop gaven ons de nodige inzichten voor een onderscheidende positionering die de basis vormde voor de citymarketingstrategie, het citymarketingplan en het creatieve platform.

Het creatieve platform bestond uit de nieuwe baseline ‘Iedereen Genkt’, het vernieuwde logo en het creatief concept, met richtlijnen voor de verschillende niveaus van communicatie (imago, producten en stadscommunicatie). Het platform werd uitgewerkt op verschillende communicatieniveaus en vormde de basis voor alle marketing, communicatie, promotie en producten.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons