Spa: meer dan een iconisch watermerk

Een consumentenonderzoek in 2015 bracht aan het licht dat de merkarchitectuur van de verschillende dranken van Spa niet duidelijk was. De consument zag Spa Reine, Spa Barisart, Spa Marie-Henriette, Spa Citroen, Spa Fruit en Spa Bruisend als afzonderlijke merken met een eigen identiteit. Gevolg: voor de consument was het onduidelijk wat het onderlinge verband was. De unieke karakteristieken bij de verschillende merken werkten versnippering in de hand.

Spa hero200605152937

Onze oplossing

Samen met Think BBDO ontwikkelde Spa een vernieuwde merkstrategie en merkarchitectuur, waarbij alle producten onder één Spa-moedermerk vallen.

Doel: de zichtbaarheid van het volledige gamma verbeteren en een duidelijkere en meer eigentijdse positionering van zowel Spa als van alle submerken voor de consument.

De verschillende producten werden onder één overkoepelende identiteit gebundeld. Het moedermerk Spa werd de basis, met daaronder drie submerken: plat water, bruisend water en limonades. Na deze wijziging van de merkarchitectuur waren er ook nieuwe logo’s en verpakkingen nodig, in een meer eigentijdse sfeer. De nieuwe branding werd ondersteund met een volledig nieuwe communicatiecampagne. De strategie leidde ook tot een nieuwe baseline: ‘Op het leven’.

Dirk Van de Walle, toenmalig Country Director België en Marketingdirecteur Spadel: ‘De aparte merken gaan niet meer als stand alone-merken communiceren. Alle communicatie wordt gebundeld in één duidelijke Spa-identiteit die uitgaat van het moedermerk. We moeten de band met de consumenten nog versterken door de DNA van het icoon Spa te verduidelijken. Spa wil terug een love brand worden.’

De nieuwe positionering van Spa en BBDO diende als basis voor een volledig communicatieplan - zowel online als via klassieke media - om er voor zorgen dat Spa opnieuw een lovebrand werd.

Think BBDO adviseerde Spa binnen een uniek ecosysteem, in samenwerking met volgende partners:

  • Why5Research (onderzoek)
  • Quatre Mains (logodesign)
  • Darwin BBDO en J. Walter Thompson (campagne)

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons