Solidaris: een merk voor de “voorvechters van uw gezondheid”

Solidaris is met meer dan 3 miljoen leden de grootste mutualiteit in Wallonië en Brussel. Solidaris staat in voor de verplichte ziekteverzekering en verschillende aanvullende diensten en voordelen. Ze zocht naar een vernieuwde positionering die duidelijk maakt dat ze dicht bij haar leden staat en een totaaloplossing kan bieden.

Solidaris banner200515105448

Onze oplossing

We ontwikkelden in eerste instantie samen met de organisatie een vernieuwde positionering, waarvoor in een workshop met de klant de basis werd gelegd. Think BBDO vertaalde de nieuwe positioring in een een merkboek, de baseline ‘Solidaris, c’est votre bonheur qui va être content’ en een creatief concept.

Het merkboek is een redactioneel en visueel manifest waarin de positionering van Solidaris wervend wordt gebracht. Een stijlgdids, met richtlijnen voor de stijl en toon van teksten en de artistieke visie en richtlijnen voor beeldmateriaal, vervolledigen het merkboek.

Dit alles vormt de basis voor alle toekomstige communicatie en campagnes, met als missie de beste bescherming bieden wat betreft gezondheidszorg aan zoveel mogelijk mensen.

We pasten dit in 2015 voor het eerst toe in een campagne voor het product Optio Dentis en in een campagne die de voordelen voor kinderen/jongeren communiceert. Dit kreeg in 2016 een vervolg met een campagne voor Hospimut, en campagnes voor de volledige terugbetaling van doktersbezoeken en een campagne voor de volledige terugbetaling van bezoeken aan de gynaecoloog.

Les défenseurs de votre santé

In 2019 lanceerden Solidaris en BBDO een imagocampagne waarin medewerkers van Solidaris de hoofdrol spelen: de “voorvechters” van uw gezondheid (“Les défenseurs de votre santé”). Ze vertellen ons wat ze doen, waarom ze voor Solidaris werken en wat hun passie is. Dit zet de campagneboodschap “uw gezondheid verdient het beste” op een onevenaarbare manier kracht bij.

De authenticiteit van de campagneboodschap bleek ook uit de rekrutering van vrijwilligers voor de campagenspots: de medewerkers van Solidaris stelden zich massaal kandidaat. Dit engagement is net wat Solidaris onderscheidt.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons