pharma.be : purpose “science serving life”

De farmaceutische sector lag in het verleden vaak onder vuur ondermeer door de hoge prijzen voor bepaalde medicijnen en behandelingen. Tijd om de kernboodschap van innovatie van de sector te formuleren en deze te communiceren naar een breed publiek. Op een moment waarin onze gezondheid nooit zoveel aandacht kreeg en alle hoop was gevestigd op de farma sector om met de ontwikkeling van een vaccin uit de Covid-19 crisis te geraken.

Om een beter beeld te krijgen van de perceptie van de sector en haar sterke en zwakke punten bloot te leggen werd een uitgebreid kwalitatief stakeholderonderzoek opgezet. Evenals een kwantitatieve bevraging bij het grote publiek.

De researchfase werd gevolgd door een intensieve ‘purpose’ oefening waaraan de directies van alle farmabedrijven meewerkten via een participatieve workshop.

Science serving life is de bestaansreden van de farmaceutische sector. Wetenschappelijk farmaceutisch onderzoek vormt de basis om oplossingen te vinden voor de uitdagingen die een gezond leven ons stellen. Onderzoek redt levens. Nooit eerder werd dit zo scherp gesteld als tijdens de pandemie die de wereld in haar greep houdt.

De purpose werd daarna vertaald in een breed publiek communicatiecampagne.

Een campagne die de kernboodschap van de impact van farmaceutisch onderzoek moest uitdragen en het imago van de sector positiever maken.

Er werd gekozen voor een ‘videoclip’ formule: op de energieke muziek van Netsky’s Rio werd het contrast aangetoond tussen het farmaceutisch onderzoek dat in stilte verloopt en de enorme weerklank hiervan in ons leven.

De campagne liep een eerste maal in het voorjaar van 2021 op televisie en in online en social video.

Corporate communicatie, Branding

Laat van je horen

Contacteer ons