North Sea Port: een nieuw havenmerk

Voor de fusie tot North Sea Port schakelden Haven van Gent en Zeeland Seaports Think BBDO in. Resultaat: een nieuwe, duidelijke identiteit en een sterk merk. Bekijk de case.

Header north sea port200408105631

Onze oplossing

Samen met het management van Haven van Gent en Zeeland Seaports ontwikkelde Think BBDO eerst de positionering van het gefuseerde havenbedrijf. Op basis van het inhoudelijke verhaal creëerden we vervolgens een naam en baseline en een nieuw uniek beeldmerk.

North Sea Port: de volledige nieuwe naam drukt de vernieuwing en ambitie uit, en claimt meteen ook het hele Noordzeegebied. De naam is bewust internationaal en geeft het nieuwe havenbedrijf een unieke plaats in het hart van Europa.

North Sea Port mag dan niet de grootste haven zijn, ze behoort wel tot de top van Europa. Om deze toegevoegde waarde extra te benadrukken, koos Think BBDO voor een meer aspirationele baseline. Met ‘Together. Smarter’ blijft de nadruk enerzijds op de hechte samenwerking op maat van klanten, partners en stakeholders. Daarnaast bevestigen we ook de rol van atypische speler. North Sea Port wil immers actief werken aan innovatie en vernieuwend ondernemen, aan slimmere vooruitgang zonder arrogant te worden.

Het nieuwe beeldmerk versterkt de vernieuwende visie, dankzij de moderne typografische weergave. We kozen voor een atypische – maar nautisch geïnspireerde – beeldtaal, een dynamisch geheel dat de manier van werken weergeeft. De kleuren zijn een samensmelting van de blauwtinten van de voormalige havenbedrijven en grijpen terug naar de havencategorie.

Tot slot zorgde Think BBDO voor de lancering van het nieuwe North Sea Port-merk. Het advies voor de verdere uitrol bundelden we in een huisstijlgids en in interne en externe communicatie.

Branding, Changecommunicatie

Laat van je horen

Contacteer ons