NMBS: S-trein wordt een merk

In 2015 kwam de NMBS met een nieuw voorstedelijk treinaanbod rond Brussel. Think BBDO bedacht mee de positionering.

Header nmbs s200408112939

Onze oplossing

Het S-aanbod had in eerste instantie een positionering nodig binnen het bestaande Gewestelijke Expresnet (GEN). Think BBDO en de NMBS zaten hiervoor samen rond te tafel, met als resultaat de huidige grafische identiteit en het logo.

Het S-logo moest meer dan een logo worden: een landmark dat aangeeft waar passagiers de S-treinen kunnen vinden. Het logo moet meteen duidelijk, impactvol en herkenbaar zijn in de dienstregeling, maar ook in en rond de stations en treinen.

Met dit design is BBDO daarin geslaagd. De dubbele NMBS-blauwe S op een ronde okerkleurige achtergrond maakte meteen duidelijk waarover het gaat en zorgde snel voor herkenning en erkenning. Ook in de pers werd het logo na de lancering positief onthaald en bestempeld als een sterke identiteit.

De naam S wordt internationaal al gebruikt voor een soortgelijke dienstverlening. Het design van het S-logo maakt het makkelijker om de dienst te leren kennen en te vinden. Bovendien is het ontwerp eenvoudig, makkelijk en snel leesbaar, impactvol en een belangrijke hefboom om informatie tot bij de passagiers te brengen.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons