NMBS: motor van onze mobiliteit

NMBS-Holding wilde de rol opnemen van motor van de mobiliteit in België. De nood aan verhaal en een visie over de mobiliteit van de toekomst drong zich op. Daarom schakelde NMBS-Holding Think BBDO in.

Onze oplossing

Een visie en een (merk)verhaal ontwikkelen is de corebusiness van Think BBDO. We schakelden onze expertises en methodes in om dit ook voor de NMBS-Holding op een efficiënte manier te doen.

Een inhoudelijke purpose-oefening vormde de basis voor de nieuwe visie en het mobiliteitsverhaal. De gedelegeerd bestuurder van de NMBS-Holding, de communicatiemanager en zijn medewerkers namen deel aan oefening, en met de conclusies uit die oefening gingen we aan de slag. Resultaat: een coherent mobiliteitsverhaal, waarin we de visie van NMBS-Holding op een aspirationele en uitnodigende manier vertelden.

De toekomstige mobiliteit is een netwerk dat zal vertrekken vanuit de leefwereld en de behoeften van de mensen. De gebruiker staat centraal en moet zijn eigen mobiliteitsketen kunnen samenstellen. De NMBS wil een doorslaggevende rol spelen als motor van die mobiliteit en wil de verschillende vervoersmodi samenbrengen en de gebruiker bewust maken van de nieuwe realiteit.

Think BBDO vertaalde het sensibiliserende en duidelijke mobiliteitsverhaal naar een aantal communicatiedragers voor interne en externe stakeholders. Zo maakten we een mobiliteitsfilm, een sensibiliserende brochure voor de potentiële partners en een presentatie over genetwerkte mobiliteit.

Changecommunicatie

Nmbs 1200605145950
Nmbs 2200605145950
Nmbs 3200605145951

Laat van je horen

Contacteer ons