NMBS: het station als merk

Hoe vergroot je de uitstraling van stations om het reizigersaantal te laten toenemen, en maak je de NMBS tegelijk aantrekkelijker voor commerciële partners. Met een nieuw merk.

Onze oplossing

Think BBDO creëerde een nieuw stationsmerk: ‘het Station / la Gare’. Het belang van een merk is groot om de aantrekkingskracht van de Belgische stations aan te wakkeren. Het vergroot de (h)erkenning, staat voor een kwaliteitsgarantie, overkoepelt de verschillende functies, creëert en versterkt de emotionele band met klanten en draagt bij tot de werving van investeerders en exploitanten. We ontwikkelden ook de campagne ‘Het station leeft’ – ‘La vie entre en gare’ en een mediastrategie.

Het project werd afgetrapt met een uitgebreid onderzoek bij klanten, omwonenden, concessiehouders en andere stakeholders. Een creatief-strategische workshop met de klant leverde een positionering van het Station op, die we vastlegden in een merkpaspoort.

We creëerden het merk en de merknaam ‘Het Station/la Gare’ en begeleidden de ontwikkeling van het logo en huisstijl door een derde partij en deden onder meer onderzoek in het licht van het nieuwe logo. De volgende stap was een uniek creatief concept waarin we een zeer herkenbare metafoor verwerkten, die in alle beelden van de campagne zouden terugkomen: de sporen.

Nadien ontwikkelden we de imago- en tactische campagne ‘Het station leeft / La vie entre en gare’, waarvan we de productie voor onze rekening namen. We werkten ook een uitgebreid communicatieplan uit en bepaalden de mediastrategie over de verschillende jaren.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons