Milcobel: de kracht van een coöperatief merk

Milcobel is een coöperatieve die de melk van 2.800 melkveebedrijven ophaalt, verwerkt en commercialiseert. De melkveehouders leveren niet alleen de melk maar zijn ook aandeelhouder. Milcobel ging in zee met Think BBDO om de werking van het bedrijf en de communicatie af te stemmen op de evoluerende realiteit van het merk Milcobel.

Naast de merken die Milcobel in portofolio heeft, wil het zichzelf in de toekomst meer als sterk merk in de markt zetten – met als doelgroepen (huidige en potentiële) medewerkers, coöperanten en externe stakeholders.

Milcobel wil in de eerste plaats als verenigende kracht optreden tussen de verschillende melkveehouders – die tegenwoordiger meer en meer ondernemers zijn.

Milcobel hero200605143910

Onze oplossing

Het eerste doel was de naamsbekendheid en attractiviteit van Milcobel opdrijven. Daarvoor was een sterk merk nodig, onderbouwd door het gedachtengoed van een moderne coöperatieve: “Wat we samen doen, doen we beter.”

Om dit te kunnen doen was er nood aan een nieuwe positionering en merkverhaal. Think BBDO voerde een gestructureerd, participatief en co-creatief samenwerkingsproces met Milcobel. Na een eerste fase van kwalitatief stakeholderonderzoek, organiseerden we een positioneringsworkshop waarin we de basis legden voor het merk van morgen.

“Melk. Ons vak, onze toekomst”

De synthese en output van de workshop vormde de basis voor een merkboek, getiteld “Melk. Ons vak, onze toekomst”. Het merkboek vertelt in woord en beeld het verhaal van Milcobel. Deze hoogwaardige creatie werd verspreid onder de 2.800 melkveehouders, de medewerkers en andere belangrijke stakeholders.

Think BBDO ontwikkelde daarnaast een communicatiestrategie, waarin de doelstellingen, de doelgroepen en het communicatieactieplan werden bepaald. Een plan dat het merk in verschillende fasen en over verschillende maanden en jaren ‘zacht’ in de markt zal zetten, startend bij de interne doelgroepen en bij de nieuwe medewerkers. We vernieuwden vervolgens ook de bestaande huisstijl.

Wat betreft de arbeidsmarktcommunicatie, ontwikkelde Think BBDO op basis van de vernieuwde positionering het creatief concept uit voor communicatie en campagnes.

Branding, Corporate communicatie

Laat van je horen

Contacteer ons