Leuven: pionier in stedelijke duurzaamheid

Voor het project Leuven Klimaatneutraal werkte de stad Leuven samen met verschillende publieke instellingen, kennisinstellingen, private bedrijven, het middenveld, de culturele sector en individuele burgers. Het doel: geen netto CO2-uitstoot meer in Leuven tegen 2030.

Onze oplossing

Een ambitieus project als Leuven Klimaatneutraal had communicatief nood aan veel meer dan alleen een reclamecampagne. Er moest ook op communicatief vlak een duurzaam concept en een duurzame boodschap worden gecreëerd.

We ontwikkelden, via een participatief en co-creatief proces:

  • een projectidentiteit
  • een communicatiestrategie
  • een creatief concept
  • een communicatief symbool
  • een tactisch plan voor 4 jaar, waarmee we willen bouwen aan een langetermijnrelatie met de verschillende doelgroepen

Alles was erop gericht om een dragende en wervende beweging van mensen te ontwikkelen. Om deze beweging te installeren, ontwikkelden we een campagneconcept en campagnesymbool en -uitdaging: ‘Missie Zero Emissie’. We daagden de verschillende heterogene doelgroepen uit, prikkelden en stimuleerden hen om na te denken over hun gedrag, en hun gedrag op termijn duurzaam aan te passen.

Het logo van Leuven Klimaatneutraal 2030 werd ook geüpdatet: we voegden het campagnesymbool toe. De missie moet immers in alle acties en communicatie terug te vinden zijn.

Uitnodigende, prikkelende headlines vormden de basis voor het creatieve concept. De uitvoering van het idee in de puurste vorm zorgde voor een rechtstreeks link tussen de inhoud van de boodschap en de drager van de boodschap.

Midden november 2013 organiseerde de vzw een openingsevent in het stadscentrum van Leuven. Think BBDO stond in voor het advies over de volledige Klimaatweek en creëerde en ontwikkelde een levensgrote krijttekening van een aantrekkelijke call to action op het Ladeuzeplein.

Daarnaast ontwikkelden we de brochure, begeleidden we de vzw bij de ontwikkeling van de vernieuwde website, ontwikkelden we een stijlgids, die ervoor zorgde dat alle communicatie en acties op een consistente en impactvolle manier kunnen bijdragen aan het project en bedachten we de lanceringscampagne.

Changecommunicatie

Laat van je horen

Contacteer ons