IMPACT!: jongeren perspectief bieden

Think BBDO en de Koning Boudewijnstichting sloegen de handen in elkaar en bedachten de IMPACT!-campagne die jongeren helpt hun potentieel te ontwikkelen.

Header impact200408111524

Onze oplossing

BBDO en de Koning Boudewijnstichting sloegen in 2017 de handen in elkaar en bedachten de IMPACT!-campagne om deze jongeren een gezicht en stem te geven.

Om de situatie van jongeren in kaart te brengen, gingen we in gesprek met experten op het terrein, zoals jeugdwerkers, leerkrachten, en met de jongeren zelf. Think BBDO ging met deze inzichten aan de slag om een sterk merk te ontwikkelen onder de naam IMPACT!.

Jongeren die aan de slag gaan met hun potentieel, hebben impact. Ze worden er niet alleen zelf gelukkig van: ze helpen er vaak ook hun omgeving mee. Vandaar de merknaam IMPACT! voor de campagne. Het logo staat voor het groeiproces dat elke jongere kan doormaken. De groene kleur staat voor hoop en positiviteit.

De helden van de communicatiecampagne waren de jongeren zelf. Think BBDO was verder verantwoordelijk voor een brede communicatiecampagne. Deze campagne zette 8 rolmodellen of ambassadeurs in de kijker: 4 Nederlandstalige en 4 Franstalige jongeren die - ondanks hun hobbelige parcours - een erg succesvol en inspirerend traject hebben afgelegd. De jongeren werden door de Koning Boudewijnstichting geselecteerd en intensief begeleid door de medewerkers van Think BBDO. Ze riepen hun generatiegenoten op om in zichzelf te geloven en hun eigen potentieel verder te ontwikkelen.

De campagne werd gelanceerd in september 2017 en werd meteen opgepikt door talloze media zoals De Morgen, Het Journaal, MNM, Radio 1, BX1, Radio Tarmac en La Dernière Heure. De rolmodellen deden telkens hun verhaal, gecoacht door Think BBDO.

Dankzij al deze media-aandacht kreeg onze positieve boodschap nog meer kracht. We inspireerden er niet alleen jongeren mee, we toonden ook aan het brede publiek dat jongeren, onafhankelijk hun achtergrond, heel wat in hun mars hebben.

Branding, Changecommunicatie

Laat van je horen

Contacteer ons