Europese Unie – Directoraat-Generaal International Partnerships: bouwen aan een sterk verhaal in de wereld

De Europese Unie wordt algemeen erkend als een belangrijke en unieke economische en politieke unie.Ondanks vele inspanningen in het verleden en de belangrijke bijdragen van de EU tot het waarborgen van vrede, veiligheid en humanitaire hulp is het publieke bewustzijn van de actieve rol van de EU in deze domeinen en haar impact nog steeds beperkt. Tijd dus om een mooi merkverhaal rond internationale samenwerking te schrijven.

Europese Unie

Onze aanpak

Think BBDO begeleidde het betrokken Directoraat-Generaal (DG) van de EU in een interactief en participatief traject over een periode van 1 jaar om de fundamenten te leggen van een sterke merkstrategie.

Na een audit en benchmark van de communicatie van de EU, alsook van andere belangrijke internationale spelers, volgde een aantal interactieve workshops om de positionering van het merk, de kernboodschap en afgeleide boodschappen en de relevante doelgroepen te bepalen. Op basis van deze strategische onderbouw werd in een volgende fase gewerkt aan een eenduidig en toegankelijk narratief (‘brand story’) voor de EU, dat vervolgens werd getest bij relevante doelgroepen binnen Europa en in Afrika. Het finale merkverhaal en boodschappenplatform werd neergelegd in een brandbook.

Think BBDO legde ook de fundamenten voor een ambassador-programma: publieke figuren (‘personalities’) die het nieuwe verhaal bij relevante doelgroepen, in het bijzonder bij jongeren 16-30 jaar, binnen Europa en in Afrika, konden communiceren via verschillende kanalen.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons