De Krook: de Gentse bib als merk

De openbare bibliotheek van de stad Gent bevindt zich in een breed merkenveld: er is de hoofdbibliotheek, maar ook de 14 andere filialen. Met de verhuis naar de nieuwe site van De Krook in 2017 werd de drukbezochte stadsdienst ook de grootste ‘bewoner’ van de nieuwe plek. De bibliotheek had duidelijk nood aan advies over welk merkbeleid ze het best zouden voeren. Think BBDO werd hun partner voor merkadvies op korte termijn en vergemakkelijkte het overleg met de betrokken stakeholders.

De krook hero200605111659

Onze oplossing

Voor het merk van de bibliotheek stelden we enkele duidelijke stappen voor om snel, gestructureerd en participatief tot resultaat te komen. De intakeworkshop met de medewerkers vormde een interactieve deep dive in de wereld van de bibliotheek gisteren, vandaag en morgen. Op basis van de input uit deze workshop ging Think BBDO aan de slag en schreef een adviesnota rond het merkbeleid voor de bibliotheek in De Krook.

We formuleerden merkstrategische aanbevelingen voor de merkarchitectuur van de bibliotheek (met haar filialen), de positionering binnen en ten opzichte van De Krook, de positionering van het merk ‘bibliotheek’ (het conceptuele verhaal) en tot slot de concrete uitwerkingen op het vlak van naamgeving, visuele identiteit en communicatie.

Daarnaast gaven we de bibliotheek ook advies rond de interne uitrol en communicatie van dit merkbeleid, waaronder een workshop voor de medewerkers.

Als finale stap co-creëerden we samen met een kerngroep medewerkers een marketingplan. Tijdens een strategische marketingworkshop bepaalden we concrete doelstellingen, doelgroepen, strategie, boodschappen en middelen voor de komende jaren.

Branding, Changecommunicatie

Laat van je horen

Contacteer ons