COVID-19: stakeholderstrategie en crisiscommunicatie voor een farmaceutische speler

Think BBDO heeft een toonaangevend farmaceutisch bedrijf ondersteund met de communicatie in de beginstadia van de COVID-19-crisis in België.

Roche shutterstock1433732495 2880x1484200909121124

Het bedrijf werd geconfronteerd met een aantal uitdagingen, waaronder:

Communicatie met patiënten over wijzigingen in het verloop van klinische studies.

Communicatie naar stakeholders (overheid, medische wereld) over het potentieel van bestaande medicijnen voor het behandelen van COVID-19, rekening houdend met lopende klinische studies hieromtrent.

Alignering van deze communicatie met de communicatie die internationaal -in andere landen en wereldwijd- door het bedrijf werd gevoerd.

Onze oplossing

Het vertrekpunt was een grondige analyse van alle interne en externe omgevingsfactoren. We hielden hierbij rekening met bestaande communicatieplannen en factsheets, de diverse stakeholderposities, de regelgeving, de evolutie van media-aandacht voor het thema (via real-time mediamonitoring), en potentiële risico’s voor de toekomst.

Think BBDO ontwikkelde daarna een gefaseerd crisiscommunicatieplan met voor elke fase aangepaste boodschappen, communicatiedragers en Q&A’s. Zo was de klant perfect voorbereid op elk scenario in de snel veranderende context van de pandemie. We stuurden het plan geregeld bij naar aanleiding van interne en/of externe ontwikkelingen.

Daarnaast organiseerde Think BBDO een cameratraining op maat van de woordvoerders van het bedrijf. Zij kregen zo de kans hun interviewtechnieken bij te spijkeren en de boodschappen in te oefenen, met het oog op eventuele media-aandacht voor het topic.

Changecommunicatie, Corporate communicatie

Laat van je horen

Contacteer ons