C-mine: van mijnsite naar creatieve hub

C-mine, de oude mijnsite van Winterslag bij Genk, is een verzamelplek voor verschillende creatieve en innovatieve personen, bedrijven en instellingen. De creatieve hub wil creativiteit stimuleren en is een ontmoetingsplek geworden voor fans van innovatie. De focus en het doel waren duidelijk bepaald binnen vier domeinen: educatie, cultuur, toerisme & recreatie en creatieve economie. C-mine miste echter een duidelijke positionering, een marketingcommunicatieplan, een nieuw logo en een creatief concept voor de toekomstige communicatie.

Onze oplossing

Think BBDO hielp C-mine om de merkidentiteit te bepalen. Daaraan gekoppeld ontwikkelden we een strategisch marketingcommunicatieplan en een visuele identiteit. Omdat er veel verschillende betrokken partijen waren, was het ook belangrijk een gemeenschappelijk draagvlak te creëren.

Bij de start van het project wilden we een beeld krijgen van de visie van enkele belangrijke stakeholders bij C-mine en de rol die zij zagen voor de partners in het verhaal. We deden eerst een reeks intakegesprekken met de verschillende partners (private, semipublieke en publieke) van C-mine. Daarna volgde een gezamenlijke creatief-strategische workshop waarin de krijtlijnen voor het merk, de marketingcommunicatiestrategie, de missie en de visie werden bepaald. De essentie werd gebundeld in het merkpositionering van C-mine.

Daarop volgde een creatieve oefening om C-mine een visuele identiteit te geven. We ontwikkelden een nieuw logo voor C-mine, een bijhorende huisstijl, de baseline ‘Onuitputtelijk C-mine’ en een merkarchitectuur. Deze bepaalde de relatie tussen het hoofdmerk C-mine en de merken van de partners die activiteiten ontwikkelen op de site.

Die merkpositionering, de vertaling naar een duidelijke visuele identiteit en een omvattend marketingcommunicatieplan gaven de creatieve hub alle troeven in handen om zich als een sterk merk binnen en buiten de landsgrenzen te profileren.

De kernpositionering - C-mine is actief op het snijpunt van creativiteit en belevenissen - was en is de basis van alle toekomstige producten, acties en communicatie naar de doelgroepen.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons