Bekaert: een staalhard merk

Bekaert is wereldwijd en technologisch marktleider in staaldraad-transformatie en deklagen. Het beursgenoteerde Bekaert is een globaal bedrijf met hoofdzetel in België. In 2005 was Bekaert al geruime tijd aanwezig op de internationale markt en had het bedrijf nood aan een nieuwe, sterke positionering. Met een divers aanbod van producten en verschillende business units, was het imago van Bekaert op dat moment eerder onduidelijk en versnipperd. De perceptie en het imago sloten niet aan op de technologische evolutie die het bedrijf had doorgemaakt. Bovendien zou het bedrijf afstappen van de ‘fencing’-activiteit.

Bekaert hero200605110740

Onze oplossing

Think BBDO zette een positioneringsoefening op om het merk Bekaert een stevig fundament te geven voor de toekomst. Samen met onder andere verantwoordelijken van verschillende business units organiseerde Think BBDO een Morris Matrix-workshop om het merk Bekaert te definiëren.

Op basis van die oefening werkten we voor Bekaert een merkpaspoort en een merkessentie uit: een kernachtige definitie van waar het merk voor staat. Daarnaast werd ook de merkarchitectuur van Bekaert onder handen genomen, zodat er een duidelijk verband werd gelegd tussen Bekaert en de Bekaert-producten.

De merkpositionering werd vertaald in een vernieuwd logo en geüpdatete huisstijl. Ook de baseline ‘Better together’ kende zijn oorsprong in de strategische merkoefening die we voor de multinational deden.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons