Afgebakende merkenportfolio voor internationale groep

Een grote internationale groep in de landbouwindustrie was de voorbije jaren zeer sterk gegroeid op organische wijze, maar ook door overnames. Dat zorgde voor een soms ondoorzichtige merkenportfoliowaarin het niet duidelijk was waarvoor elk merk stond. Bovendien concurreerden sommige merken in sommige segmenten ook nog onderling met elkaar. Think BBDO werd gevraagd de merkportfolio beter te structureren en de merken te verduidelijken.

Landbouwindustrie3220427135917

Onze aanpak

Voor een project van dergelijke omvang werd een stappenplan uitgewerkt gespreid over een periode van 6 maanden.

Vooreerst werden ‘deep dive’ sessies georganiseerd met de management teams van de 3 merken wat interessante inzichten opleverde in de sterktes van de merken, maar ook naar de uitdagingen voor de toekomst. Deze interne inzichten werden door Think BBDO getoetst aan de bevindingen en ervaringen van de belangrijkste klanten in meer dan 5 landen binnen Europa en Afrika.

In een tweede fase van het project werd aan de hand van de klantenbevraging en de bedrijfsstrategie voor de toekomst, de positionering van elk merk uitgetekend. Dit gebeurde in de vorm van interactieve workshops met medewerkers van het bedrijf. Voor elk merk werden de drijfveren, de persoonlijkheid, persona’s, brand essence en de value proposition gedefinieerd.

Deze internationale groep heeft nu een scherp afgelijnd merkenplatform dat de basis vormt van zowel commerciële als communicatieve acties naar de toekomst.

Branding

Laat van je horen

Contacteer ons