Ons werk

VITO: een duurzaam merk

VITO klopte bij Think BBDO aan om het merk ‘een smoel’ te geven, zowel intern als extern, en een sterke en eenduidige merkidentiteit te ontwikkelen.

Naar een gemeenschappelijk doel voor Ethias

Think BBDO ontwikkelde voor de Belgische verzekeringsmaatschappij Ethias een purpose statement en brandmanifest. Een belangrijke stap vooruit voor een merk met een duidelijk maatschappelijk engagement.

Meemetdestroom: sensibiliseren rond de energietransitie.

Een gezamenlijke campagne van de Vlaamse minister van Energie, het Vlaams Energie- en Klimaat agentschap (VEKA) en netbedrijf Fluvius om de energietransitie en alles wat daarbij hoort beter bekend te maken in Vlaanderen. Think BBDO zorgde voor een langetermijnconcept vertaald in een campagne in voorlopig 3 delen.

Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen: een nieuwe communicatie-aanpak.

Think BBDO zorgde voor een strategisch communicatieplan voor het IGVM dat als federale overheidsinstelling de gendergelijkheid moet beschermen en bevorderen. Een blijvende en meer dan ooit actuele maatschappelijke opdracht.

Een nieuw verhaal voor BIO

Think BBDO werkte met BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden van de Belgische Federale Overheid, aan een nieuw merkverhaal en -imago.

Afgebakende merkenportfolio voor internationale groep

Think BBDO lichtte de merkenportfolio door van een grote internationale groep in de landbouwindustrie en werkte een relevante en onderscheidende positionering uit voor elk merk in de portfolio.

D’Ieteren: een nieuwe identiteit voor een 215 jaar oud merk

D’Ieteren staat sinds mensenheugenis ten dienste van de mobiliteit in België. Think BBDO zorgde voor een nieuwe merkidentiteit die toekomst en verleden verbindt.

pharma.be : purpose “science serving life”

In volle Covid-19 periode werkte Think BBDO met Pharma.be, de koepelorganisatie van de innovatieve farmabedrijven actief in Belgie, aan een purpose- en merkcampagne voor deze vitale sector in onze economie en samenleving.

COVID-19: stakeholderstrategie en crisiscommunicatie voor een farmaceutische speler

Think BBDO heeft een toonaangevend farmaceutisch bedrijf ondersteund met de communicatie in de beginstadia van de COVID-19-crisis in België.

Bel RTL: revitalisering van sterk radiomerk

Het merk Bel RTL, Franstalige radiozender, kon een flinke boost gebruiken. Think BBDO hielp hen een nieuwe, meer hedendaagse positionering te vinden.

Fluvius: geslaagd fusiemerk

Think BBDO zorgde voor de volledige merkpositionering, de nieuwe merkidentiteit en de communicatiestrategie voor het nieuwe Vlaamse nutsbedrijf Fluvius.

Port of Antwerp, één met de wereld

Think BBDO begeleidde Port of Antwerp met het bepalen van een nieuwe missie en visie, en de vertaling naar een sterk merk.

The City of Brussels, a new strong city brand

Over the years, the communication of the City of Brussels has become fragmented. Think BBDO devised a new, coherent brand, to emphasise the unity in the city.

Solidaris: een merk voor de “voorvechters van uw gezondheid”

Een van de grootste mutualiteiten van ons land bouwde met Think BBDO aan een merkpositionering die haar verbindt met haar leden.

IMPACT!: jongeren perspectief bieden

Think BBDO en de Koning Boudewijnstichting sloegen de handen in elkaar en bedachten de IMPACT!-campagne die jongeren helpt hun potentieel te ontwikkelen.

North Sea Port: een nieuw havenmerk

Voor de fusie tot North Sea Port schakelden Haven van Gent en Zeeland Seaports Think BBDO in. Resultaat: een nieuwe, duidelijke identiteit en een sterk merk. Bekijk de case.

NMBS: S-trein wordt een merk

In 2015 kwam de NMBS met een nieuw voorstedelijk treinaanbod rond Brussel. Think BBDO bedacht mee de positionering.

Spa: meer dan een iconisch watermerk

Wat als de consumenten je verschillende submerken als afzonderlijke merken zien? Spa schakelde Think BBDO in voor een nieuwe merkstrategie.

Leuven: pionier in stedelijke duurzaamheid

Hoe zorg je ervoor dat een stad als Leuven tegen 2030 geen CO2 meer uitstoot? Alles begint met een tactisch plan en een goede communicatiestrategie.

Vitalink: voor een gezond netwerk

Het Vitalink-systeem deelt medische info onder medische professionals. Maar hoe communiceer je duidelijk naar alle stakeholders van dit project?

NMBS: het station als merk

NMBS wilde de uitstraling van de stations verbeteren, met als doel de reizigersaantallen laten stijgen en commerciële partners vinden. Think BBDO maakte van het station een merk.

Umicore: focus op de toekomst

De perceptie over Union Minière zette eind jaren 1990 een rem op de groei van de onderneming. Think BBDO bedacht een nieuwe positionering, naam, logo en identiteit.

Genk: de geslaagde metamorfose

Genk had nood aan een onderscheidende en unieke positionering, want onbekend is onbemind. Think BBDO ontwikkelde een merkidentiteit voor de stad.

Bekaert: een staalhard merk

Een nieuwe businessactiviteit, een onduidelijk imago en een vage positionering brachten Bekaert bij Think BBDO. Samen maakten we het bedrijf klaar voor de toekomst.

NMBS: motor van onze mobiliteit

De mobiliteit van de toekomst uittekenen: geen eenvoudige klus. Think BBDO hielp de NMBS-Holding met een purpose-oefening en een coherent verhaal.

C-mine: van mijnsite naar creatieve hub

De focus van C-mine was al bepaald. Alleen de positionering ontbrak. Think BBDO bepaalde een duidelijk merkpaspoort, communicatieplan en creatief concept.

Elia: energiepact slaat bruggen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia zocht naar een visie op de toekomst van energie in ons land. Think BBDO bracht alle stakeholders bij elkaar en schreef een pact.

De Krook: de Gentse bib als merk

De Gentse openbare bibliotheek verhuisde in 2017 naar de nieuwe site van De Krook. Ze vroegen Think BBDO om advies over hun merkbeleid.

MyFamily: een merk in volle groei

MyFamily, een nieuw opgericht kinderbijslagfonds, vroeg BBDO om advies bij de ontwikkeling van hun merkpositionering en lanceringscampagne.

Milcobel: de kracht van een coöperatief merk

Micobel, een coöperatieve van melkveehouders, werkte met Think BBDO een sterke merkpositionering uit voor interne en externe doelgroepen.

Europese Unie – Directoraat-Generaal International Partnerships: bouwen aan een sterk verhaal in de wereld

Think BBDO bouwde aan een duidelijk, consistent en sterk merk voor de EU op het gebied van internationale samenwerking. Het merk moet de rol van de EU in de wereld duidelijk maken zowel binnen de EU als in de partnerlanden van de EU.