Stakeholder-management: hoe omgaan met alle betrokken partijen

In onze geglobaliseerde wereld werken bedrijven en merken niet langer alleen op hun eigen eilandje. De roep van de samenleving om transparant te zijn wordt groter, net zoals het wantrouwen ten opzichte van heel wat sectoren en bedrijven. Een collectieve crisis zoals het coronavirus is – hoe onwenselijk ook – een uitgelezen case study voor het belang van duurzame stakeholderrelaties tussen landen, overheden, bedrijven, sectoren, werknemers en burgers.

Hoe bouw je vertrouwen op met je stakeholders?

Veel bedrijven en organisaties zijn op zoek naar een manier om dit vertrouwen opnieuw op te bouwen en relaties met hun stakeholders te verbeteren. Want dat vertrouwen is broodnodig om als bedrijf een license to operate te krijgen.

Sociaal en maatschappelijk relevant zijn is vandaag immers de belangrijkste maatstaf voor bedrijven en organisaties om ook economisch succesvol te zijn en blijven.

Hoe bepalen we de rol van jouw organisatie in de maatschappij?

Bij Think BBDO helpen we merken, bedrijven en organisaties om de relaties met hun stakeholders te beheren en te verbeteren. Van onderzoek tot inzicht, van strategie tot plan van aanpak en communicatie. En dat altijd op een zeer participatieve en interactieve manier.

Samen definiëren en communiceren we de rol die jouw merk in onze maatschappij wilt innemen. 

  1. We brengen reputaties en issues in kaart en bekijken ze in een bredere maatschappelijke, sociale en economische context. 
  2. We gaan samen op zoek naar de juiste manier om de reputatie van jouw bedrijf op te bouwen. Hoe ga je bepaalde issues op korte en langere termijn beheren en beheersen?

Advies nodig over je stakeholder-strategie?

Contacteer ons