Change-communicatie: geloofwaardigheid maakt het verschil

Wie transformatie zegt, zegt communicatie. Zijn er complexe veranderingen op til in jouw organisatie? Dan is change-communicatie of veranderingscommunicatie een must.Een pertinente, geloofwaardige en motiverende communicatie met alle interne en externe stakeholders maakt wel degelijk het verschil.

Change-communicatie: doelstellingen

In een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is, moet je als organisatie alle stakeholders betrekken bij je veranderingstrajecten. Dit gaat veel verder dan alleen het management of de medewerkers van de organisatie. Klanten, leveranciers, beleidsmakers, media, burgers: iedereen verdient duidelijkheid.

Streef daarom altijd de juiste doelstellingen voor veranderingscommunicatie na:

  • Transparantie verhogen
  • Vertrouwen creëren 
  • Slaagkansen van de transformatie garanderen

In het post-coronatijdperk staat verandering in veel organisaties ongetwijfeld op de agenda. Tegelijk moeten ze hun eigenheid bewaren en trouw blijven aan hun purpose. Een moeilijke evenwichtsoefening.

Een evenwicht dat des te belangrijker wordt, gezien een sterk employer brand en intern draagvlak voor verandering dé sleutels zijn tot het welslagen van iedere transformatie.

Enkel wie zich slim aanpast aan deze uitzonderlijke tijden en trouw blijft aan zichzelf, zal overleven.

Think BBDO ondersteunt organisaties in verandering met advies over change-communicatie. Onderzoek en feitelijke inzichten zijn altijd ons startpunt. We brengen stakeholders en issues in kaart, bedenken communicatiescenario’s en stellen boodschappen en communicatieplannen voor.

Hulp nodig met je change-communicatie?

Contacteer ons