Branding: creëer duurzame waarde

Investeren in een merk is een investering in de toekomst. Merken bieden rust en houvast. Ze leggen de basis voor duurzame groei, in goede én in kwade dagen. En ze creëren herkenbaarheid in een zee van prikkels en communicatie.

Met een passie voor merken en meer dan 15 jaar ervaring in merkstrategie en brand design is geen enkele vraag over branding te complex voor het team van Think BBDO.

Merkidentiteit: bouwen aan de basis

Elk sterk merk vertrekt van een solide strategische onderbouw.

De merkpositionering vormt de essentie van waar het merk in de toekomst wil staan, met respect voor het heden én het verleden.

Op basis van de inzichten van de Britse socioloog Desmond Morris bouwde BBDO haar unieke en exclusieve positioneringsmethodologie uit. De ‘Morris Matrix’ legt drie menselijke drijfveren vast die bepalend zijn voor de identiteit van een merk. Think BBDO paste de Morris Matrix al toe op talloze lokale en globale merken.

Think BBDO heeft ruime ervaring in de verschillende elementen die samen een coherente merkidentiteit vormen: missie, visie, waarden, purpose en de merkarchitectuur (van house of brands tot branded house en alles ertussen).

Brand design: val op

Het merkdesign geeft een ‘smoel’ aan het merk en de merkpositionering. Denk bijvoorbeeld aan de naam, het logo, ‘look and feel’, of de baseline van een merk.

Aantrekkelijke merken springen eruit in vergelijking met de concurrentie: zowel in het winkelschap als in de hoofden van consumenten. Sterke merken hebben een heldere visuele identiteit voor maximale herkenbaarheid, in het straatbeeld en/of online.

De visuele identiteit begint vaak bij een modern logo, maar stopt daar niet. Grote merken vallen terug op diverse herkenbare elementen, gaande van muziek (sonic branding) over vaste kleuren tot zelfs mascottes. Ook in digitale omgevingen is een herkenbare stijl essentieel om op te vallen in de eindeloze stroom van online content: van templates voor social media stories vandaag tot metaverse-avatars morgen.

Onze expertise

Think BBDO heeft ervaring in alle vormen van branding en merkstrategie. Als bureau werkten we voor zowel B2C- als B2B-merken in diverse sectoren waaronder FMCG, retail, telecom, services, energie, auto-industrie, farma, mobiliteit, overheid (internationaal en lokaal) en non-profit. Ontdek hier een aantal van onze cases.

Expertises van Think BBDO zijn onder meer: brand design, merkstrategie, merkpositionering, digital branding, corporate branding, place branding en city branding, employer branding, merkarchitectuur, interne branding, sonic branding, enz.

Laat van je horen

Contacteer ons