Branding: duurzame waarde in goede en kwade dagen

Merken en organisaties hebben het vandaag niet gemakkelijk. Heel wat bedrijven krijgen in de COVID-19-crisis rake klappen te verduren, en moeten in het post-coronatijdperk terug overeind krabbelen. Tegelijk staat het consumentenvertrouwen op een laag pitje en loert een economische recessie om de hoek.

Meer dan ooit zullen sterke merken, die dicht bij hun klanten en consumenten staan, zegevieren. Talloze studies bewijzen dat bedrijven die in tijden van crisis blijven investeren in hun merk, versterkt uit de crisis komen.

Investeren in branding blijft onverminderd een investering in de toekomst.

Sterke merken bieden houvast

Echt sterke merken bieden een houvast en brengen rust, een behoefte die in (post-)coronatijden meer dan ooit relevant is. Ze zorgen voor een herkenbare identiteit voor een product, organisatie of persoon en leiden de keuzes van consumenten en stakeholders.

Blijven investeren in vernieuwing

Om bij te blijven met deze veranderende realiteit, moeten merken voortdurend vernieuwen. Een nieuwe merkpositionering moet onderscheidend zijn én passen bij de visie en essentie van de organisatie. 

Daarom zoekt Think BBDO samen met interne en externe stakeholders het antwoord op vier fundamentele vragen:

 1. Waar staat het merk vandaag voor? Hoe wordt het merk gewaardeerd/gepercipieerd?
  → Merkexploratie
 2. Wat moet het merk morgen zijn?
  → Strategische positionering
 3. Welke sterke naam, baseline en welk logo vertalen de positionering in een herkenbaar merk?
  → Merkidentiteit
 4. Hoe zetten we de stap van het merk vandaag richting het merk van morgen? Een interne en externe campagne brengt het nieuwe merk onder de aandacht.
  → Marketingcommunicatie

Exclusieve aanpak: de Morris Matrix

Sterke merken bouwen? Think BBDO heeft er een unieke en exclusieve aanpak voor ontwikkeld: de Morris Matrix-methodologie. Doorheen de jaren heeft deze aanpak zijn nut bewezen voor talloze ondernemingen, organisaties en overheden.

Brug tussen advies en praktijk

Onze aanpak stopt niet bij een rapport. Het gaat ook over doen.

Startpunt: een heldere strategie, waarin communicatie centraal staat. Think BBDO denkt nooit in hokjes. Soms kan adverteren de beste weg zijn. Soms digitale communicatie. Soms interne communicatie. Maar meestal gaan we voor een geïntegreerde aanpak, altijd op maat van de klant. De specialisten uit het BBDO-netwerk staan mee in voor de praktische uitvoering

Zo slaat Think BBDO de brug tussen advies en praktijk. We weten wat werkt en wat niet. Het resultaat, dat staat centraal.

Samen de branding van jouw organisatie aanpakken?

Contacteer ons